Ύδρα

H Ύδρα απέχει από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά μόλις 30 ναυτικά μίλια ή 80΄λεπτά με ταχύπλοα πλοία που ξεκινούν από τον Πειραιά. Καθημερινά πολλά δρομολόγια συνδυασμένα με αφίξεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που απέχει από το λιμάνι 55΄λεπτά. Οδικώς ο χρόνος από Αερολιμένα μέχρι την απέναντι στην Ύδρα ακτή (το Μετόχι) είναι περίπου 4,5 ώρες και 30΄λεπτά από Μετόχι με ταχύπλοο πλοίο στην Ύδρα.

Ολόκληρο το νησί προστατεύεται ως τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους με αυστηρότατους Νόμους από την Ελληνική πολιτεία, ίδιους με εκείνους που έχουν ο Παρθενώνας , οι Δελφοί, η Δήλος, η Κνωσός και άλλες εννέα αρχαιολογικές περιοχές της Ελλάδας. Η ξεχωριστή Αρχιτεκτονική των πέτρινων αρχοντικών είναι αξιόλογη, μοναδική και διατηρητέα.

Εδώ δεν επιτρέπονται τα  αυτοκίνητα σ’ ολόκληρο το νησί, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, τα κουφώματα από αλουμίνιο και οι στέγες των σπιτιών είναι υποχρεωτικά εσωτερικά ξύλινες και εξωτερικά πουθενά δεν υπάρχει μπετόν, όλες καλύπτονται με κεραμίδια.

Όλο το νησί διατηρείται όπως ήταν πριν δύο αιώνες. Στην Ύδρα όσο διαμένεις σίγουρα “αγοράζεις ζωή”. Η ποιότητα ζωής στο νησί με το φως να εναλλάσσεται συνεχώς, οι εικόνες που βλέπεις στις γαλαζοπράσινες θάλασσες, ο ουρανός συνδυάζεται με τις μυρωδιές από τα 3.000 λουλούδια, φυτά και δένδρα που υπάρχουν στο νησί. Όλα σε κάνουν να ξεχνιέσαι και να απολαμβάνεις την παραμονή σου.

Επισκέψου την Ύδρα και σίγουρα θα την αγαπήσεις όπως θα αγαπήσεις τα μοναδικά μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τις ξύλινες βαρκούλες, τα υπομονετικά γαϊδουράκια και τους ξεχωριστούς ντόπιους που περιμένουν να σε φιλοξενήσουν. Έλα να δεις την αρχοντιά και την ιστορία των Υδραίων, Καπεταναίων, Ναύαρχων, Ηρώων, Μπουρλοτιέρηδων, των πέντε Πρωθυπουργών μας, ξεχωριστών ανθρώπων των γραμμάτων, δασκάλων των εικαστικών τεχνών, τις εκκλησιές μας και καραβοκύρηδων της Παγκόσμιας Ναυτιλίας, άλλων ενδόξων εποχών.

Αεροφωτογραφία της Ύδρας
Αεροφωτογραφία της Ύδρας