ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ

Το Καμίνι
Το Καμίνι
Το Καμίνι
Το Καμίνι

Τα Καμίνια είναι μία πραγματικά ήσυχη περιοχή, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη γαλήνη και την ηρεμία του τοπίου, τον λαμπερό ήλιο και τις χαρές της θάλασσας, σε απόσταση 900 περίπου μέτρων από το λιμάνι της Ύδρας.

Εδώ θα συναντήσετε τα σπίτια που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας και ο μεγάλος Καναδός συγγραφέας, συνθέτης και τραγουδιστής Λέοναρντ Κοέν.

Στο μικρό λιμανάκι, υπάρχει το παλιό σπίτι του Mιαούλη, το "Κίτρινο-Κόκκινο σπίτι", η Ακρόπολη του νησιού, στο οποίο γυρίστηκαν στο παρελθόν πάρα πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες. Οι νέοι ιδιοκτήτες του Σπιτιού, μετά τη συντήρηση και την ανακατασκευή του, δήλωσαν ότι θα το κάνουν εικαστικό μέγαρο διεθνών εικαστικών συναντήσεων.

Στο Μεγάλο Καμίνι υπάρχει ένα μικρό, φυσικό και γραφικό ψαρολίμανο γεμάτο από ψαρόβαρκες. Ακριβώς δίπλα του υπάρχει το Μικρό Καμίνι, μια όμορφη, οργανωμένη και μικρή βοτσαλωτή παραλία με το beach bar "Castello" στην οποία μπορείτε να κολυμπήσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον λαμπερό ήλιο σε ξαπλώστρες με ομπρέλες και τραπεζάκια.

Τα Καμίνια προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές, καθώς υπάρχουν γραφικές ταβέρνες για να γευματίσετε και το beach bar "Castello" για να διασκεδάσετε από το πρωϊ μέχρι και το βράδυ.


Μέσα ή έξω από το μικρό ψαρολίμανο των Καμινίων, μπορείτε αν εχετε, να αράξετε το σκάφος σας ή να ενοικιάσετε από το νησί.
Το μέγιστο εσωτερικό βύθισμα είναι γύρω στα 2 μέτρα και εξωτερικά το βύθισμα είναι πάνω από 5 μέτρα.